Nieuws

Bedrijfsvormen
Als u een eigen bedrijf wilt beginnen, dan hebt u een spannende tijd in het verschiet. Het begint met het kiezen van de meest geschikte bedrijfsvorm. Zoveel mogelijkheden, zoveel aanverwante zaken om rekening mee te houden. En ook als u al jaren ondernemer bent, is het goed om eens na te gaan of de huidige bedrijfsvorm nog wel past bij uw bedrijf.

Laat u door de notaris adviseren. Dan bent u er zeker van dat gemaakte afspraken goed bij uw gewenste situatie situatie passen. Kom meer te weten over:
Een eigen onderneming
Een stichting of vereniging oprichten

Flex-bv
Op 1 oktober 2012 treedt de wet voor de vereenvoudiging en flexibilisering van het bv-recht in werking, waardoor het eenvoudiger wordt om een bv op te richten. Wat zijn de belangrijkste veranderingen?
1. Aandeelhouders krijgen meer vrijheid bij de inrichting van de statuten.
2. Het verplichte startkapitaal van 18.000 euro, de bankverklaring en de accountantscontrole worden afgeschaft.
3. Het wordt gemakkelijker om uw aandelen over te dragen. Het wordt eenvoudiger om buiten de algemene vergadering besluiten te nemen.
4. Het is mogelijk om te werken met aandelen zonder stemrecht of zonder winstrecht.
5. Schuldeisers worden beter beschermd.

Doe de test
Heeft u een eigen bedrijf of bent u startende ondernemer? Doe de test om te bepalen welke bedrijfsvorm het beste bij uw onderneming past.
Doe de test

Naar de notaris
Hebt u zich ingelezen en besluit u naar de notaris te gaan? Bereid uw bezoek dan voor met de tips op de pagina op gesprek bij de notaris.
« Terug
© Van Suilichem Communicatie